- Poniedziałek20. 01.
- Zupa pomidorowa z ryżem, naleśniki ( Zupa 250 ml; naleśniki 200 g (2 szt.) napój 200 ml.)
z serkiem waniliowym, herbata owocowa.(1,6,8) (1,2,6) - Wtorek21. 01.
- Żurek z jajkiem, kotlet drobiowy duszony, ziemniaki, surówka z marchewki, kompot. (Zupa 250 ml; kotlet 120 g; ziemniaki 150 g; surówka 80 g; napój 200 ml.)(1,2,6,8) (1,2)
- Środa22. 01.
- Rosół z makaronem, hamburger w bułce, kompot. (Zupa 250 ml; hamburger 1 szt., napój 200 ml.)(1,2,8) (1,2)
- Czwartek23. 01.
- Zupa ogórkowa, pieczeń z szynki wieprzowej, kasza jęczmienna,buraczki, herbata owocowa (Zupa 250 ml; pieczeń 120 g; kasza 100 g; surówka 80; napój 200 ml.)(1,6,8,9) (6) (1)
- Piątek24. 01.
- Barszcz ukraiński, ryba-mintaj, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata owocowa. (Zupa 250 ml; ryba 100 g; ziemniaki 150 g; surówka 80 g; napój 200 ml.)(1,6,8) (1,2,3)
- Sobota25. 01.
- Nieczynna
- Niedziela26. 01.
- Nieczynna
Alergeny
CYFRY UMIESZCZONE W JADŁOSPISIE OZNACZAJĄ:
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany.
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja
7. Mleko ( włącznie z laktozą)
8. Orzechy ( wszystkie), migdały
9. Seler
10. Gorczyca
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny> 10mg/kg
13. Łubin
14. Mięczaki