- Poniedziałek18. 11.
- Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami, kluski na parze z masełkiem i cukrem, herbata owocowa. (Zupa 250ml; kluski naparze 100g(2szt.); napój 200ml. )(1,2,6,8,9) (1,2,5,6)
- Wtorek19. 11.
- Zupa pomidorowa z ryżem, sztuka (Zupa 250ml; sztuka mięsa120g; kasza 100g; surówka 80g; napój 200ml.)
mięsa w sosie, kasza jęczmienna, surówka z kapusty białej i buraczka,herbata owocowa.(1,6,8) (6) (1) - Środa20. 11.
- Rosół z makaronem, kotlet mielony, ziemniaki ,kapusta biała zasmażana, kompot. (Zupa 250ml; kotlet 120g; ziemniaki 150g; kapusta 80g; napój 200ml.)(1,2,8) (1,2) (1)
- Czwartek21. 11.
- Zupa kalafiorowa, pierogi (Zupa 250ml; pierogi 100g (3szt.), napój 200ml.)
z mięsem, kompot(1,6,8) (1,2,5,9) - Piątek22. 11.
- Krupnik, kotlet ziemniaczany z sosem pieczarkowym, herbata owocowa. (Zupa 250ml; kotlet ziemniaczany 120g; napój 200ml.)(1,8) (1,2,6)
- Sobota23. 11.
- Nieczynna
- Niedziela24. 11.
- Nieczynna
Alergeny
CYFRY UMIESZCZONE W JADŁOSPISIE OZNACZAJĄ:
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany.
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja
7. Mleko ( włącznie z laktozą)
8. Orzechy ( wszystkie), migdały
9. Seler
10. Gorczyca
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny> 10mg/kg
13. Łubin
14. Mięczaki