Tygodniowe menu
- Poniedziałek03. 11.
- Barszcz biały z kiełbasą i ziemniakami, kluski na parze z masełkiem i cukrem, herbata owocowa-2 (zupa 250 ml; kluski 100 g (2 szt.) napój 200 ml.)( 1,2,6,8,9) (1,2,5,6)
- Wtorek04. 11.
- Zupa pomidorowa z ryżem, nuggetsy, ziemniaki, surówka z kapusty białej z marchewką i jabłkiem, herbata owocowa. (zupa 250 ml, nuggetsy 120 g, ziemniaki 150 g, surówka 80 g, napój 200 ml.)(1,6,8) (1,2,6)
- Środa05. 11.
- Zupa kalafiorowa, kluski leniwe z serem, kompot. (Zupa 250 ml, kluski 150 g (3 szt.), napój 200 ml.)(1,2,8,) (1,2,6)
- Czwartek06. 11.
- Rosół z zacierką, bitki z schabu, kasza jęczmienna, buraczki z cebulką, kompot. (Zupa 250 ml, bitki 120 g, kasza 100 g, buraczki 80 g, napój 200 ml.)(1,2,8) (1)
- Piątek07. 11.
- Zupa serowa z grzankami, kotlet z jajka, ziemniaki, marchewka z groszkiem, herbata owocowa. (Zupa 250ml, kotlet z jajka 120 g, ziemniaki 150g, marchewka z groszkiem 80 g, napój 200 ml.)(1,6,8) (1,2)
- Sobota08. 11.
- Nieczynna
- Niedziela09. 11.
- Nieczynna
Alergeny
CYFRY UMIESZCZONE W JADŁOSPISIE OZNACZAJĄ:
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany.
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja
7. Mleko ( włącznie z laktozą)
8. Orzechy ( wszystkie), migdały
9. Seler
10. Gorczyca
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny> 10mg/kg
13. Łubin
14. Mięczaki