Tygodniowe menu
- Poniedziałek15. 09.
- Zupa ryżowa z warzywami, spaghetti bolognese z sosem pomidorowym, herbata owocowa (Zupa 250 ml; spaghetti 250g; napój 200 ml. )(1,8) (1,2,6)
- Wtorek16. 09.
- Zupa pomidorowa z makaronem, gulasz z indyka, kasza jęczmienna, sałatka z ogórka kiszonego i kapusty białej, kompot. (Zupa 250 ml; gulasz 120g; kasza 100g; sałatka 80g napój 200 ml.)(1,6,8) (1)
- Środa17. 09.
- Barszcz ukraiński, łazanki z kiełbasą i kapustą, kompot. (Zupa 250 ml; łązanki 220g; napój 200 ml.)(1,6,8) (1,2,9)
- Czwartek18. 09.
- Rosół z lanym ciastem, gołąbki litewskie z sosem (Zupa 250 ml; gołąbki 120 g; ziemniaki 150g; napój 200 ml.)
pomidorowym, ziemniaki, kompot.(1,2,8) (1,6) - Piątek19. 09.
- Zupa jarzynowa, figurki rybne (4szt.), ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, herbata owocowa. (Zupa 250 ml; ryba 100g; ziemniaki 150g; surówka 80g; napój 200 ml.)(1,6,8) (1,2,3)
- Sobota20. 09.
- Nieczynna
- Niedziela21. 09.
- Nieczynna
Alergeny
CYFRY UMIESZCZONE W JADŁOSPISIE OZNACZAJĄ:
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany.
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja
7. Mleko ( włącznie z laktozą)
8. Orzechy ( wszystkie), migdały
9. Seler
10. Gorczyca
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny> 10mg/kg
13. Łubin
14. Mięczaki