Tygodniowe menu
- Poniedziałek02. 06.
- Zupa grochowa, racuchy z jabłkami i cukrem pudrem, herbata owocowa. (Zupa 250 ml; racuchy 2 szt; napój 200 ml.)(1,5,8,9) (1,2,6)
- Wtorek03. 06.
- Rosół z lanym ciastem, pieczeń rzymska, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej i cebuli czerwonej, kompot. (Zupa 250ml; pieczeń 120 g; ziemniaki 150g; surówka 80g; napój 200 ml.)(1,2,8) (1,2)
- Środa04. 06.
- Zupa jarzynowa z makaronem, potrawka z kurczaka z warzywami, ryż, kompot. (Zupa 250ml; potrawka 150g; ryż 100g; napój 200ml.)(1,6,8) (1) (1)
- Czwartek05. 06.
- Zupa literkowa, bigos, bułka, herbata z cytryną (Zupa 250ml; bigos 150g; bułka 1 szt; napój 200ml.)(1,6,8) (5,9)
- Piątek06. 06.
- Zupa kalafiorowa, pierogi ruskie polane cebulką (3 szt.),herbata owocowa. (Zupa 250 ml; pierogi 100g; napój 200ml.)(1,6,8) (1,6)
- Sobota07. 06.
- Nieczynna
- Niedziela08. 06.
- Nieczynna
Alergeny
CYFRY UMIESZCZONE W JADŁOSPISIE OZNACZAJĄ:
1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany.
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzeszki ziemne ( arachidowe)
6. Soja
7. Mleko ( włącznie z laktozą)
8. Orzechy ( wszystkie), migdały
9. Seler
10. Gorczyca
11. Nasiona sezamu
12. Dwutlenek siarki i siarczyny> 10mg/kg
13. Łubin
14. Mięczaki